top of page

Gilmour'dan yeni albüm haberi


David Gilmour, 6 Eylül’de yeni albümü Luck and Strange'i yayınlayacak. İlk teklisi The Piper's Call, albüme dair önemli ipuçları veriyor. 


Gilmour’un dokuz yılın ardından gelen yeni albümü Luck and Strange, Brighton ve Londra'da beş aylık bir süre içinde kaydediliyor. Albümde, sekiz yeni şarkının yanı sıra, İngiliz indie pop grubu The Montgolfier Brothers'ın Between Two Points şarkısının  cover'ı yer alıyor. Albüme adını veren şarkıda ise Pink Floyd’un 2008 yılında hayatını kaybeden klavyecisi Richard Wright ile Gilmour’un 2007 yılındaki jam session kayıtlarından sesler duyacağız. 

 

Luck and Strange’in prodüktörlüğünü Charlie Andrew'un üstleniyor. Bas gitarda Guy Pratt ve Tom Herbert; davulda Adam Betts, Steve Gadd ve Steve DiStanislao; klavyede Rob Gentry ve Roger Eno; yaylı çalgılar ve koro düzenlemelerinde ise Will Gardner'ın yer alıyor. 


Albümdeki çoğu şarkının sözleri, Gilmour’un eşi Polly Samson tarafından yazılmış. Samson, sözlerin yaşlılığı ve ölümü kabullenen bir noktadan ele alındığını söylüyor. Albümdeki diğer şarkılarda ailenin geri kalanından izler var. Romany Gilmour "Between Two Points" şarkısında şarkı söylüyor, arp çalıyor ve vokal yapıyor. Gabriel Gilmour geri vokallerde katkıda bulunuyor. Charlie Gilmour albümün kapanış şarkısı "Scattered "ın sözlerini yazıyor. Bu durum, Gilmour’un pandemi dönemindeki Von Trapped kayıtlarını anımsatıyor ve albümün doğuşu da tam olarak bu döneme dayanıyor. 


“The Piper’s Call”, birine bir şey yapması için para ödeyen kişinin o şeyin nasıl yapılacağına karar verebileceği anlamına gelen eski bir ifade. Didaktik yönü güçlü bu şarkı, şöhretin ve sahip olunanların cazibesine kapılmamak üzere bir uyarıda bulunuyor: “The road to hell is paved with gold, they'll tell you / All the things that you don't need, they'll sell you” Sakin bir girişe sahip The Piper's Call, ilk nakaratın ardından Gilmour’un gitarı etrafında uçuşa geçiyor. Yaylıların etkisine de değinmek lazım... İkinci nakarat sonrasında ise 78 yaşında ihtiyar bir efsanenin sınırlarını zorlayan inatçı ve epik bir gitar solosu karşılıyor bizi. Tüm o sakinlik derin bir karanlığa gömülüyor: “The promise of eternal youth / The spoils of fame, a carpe diem attitude”


Son olarak işin magazin kısmına değinecek olursak eğer; şarkıda ne olursa olsun yılanlardan uzak durun diyor Gilmour ve albümün çıkış tarihi tam da Roger Waters’ın doğum gününe denk geliyor… 


Luck and Strange şarkı listesi:

01. Black Cat

02. Luck and Strange

03. The Piper’s Call

04. A Single Spark

05. Vita Brevis

06. Between Two Points

07. Dark and Velvet Nights

08. Sings

09. Scattered


bottom of page